Diensten

De belangrijkste werkzaamheden van ACW zijn de op maat gemaakte statische berekeningen en constructieve tekeningen van bouwwerken. Ook levert ACW diensten als constructieadvies, constructieberekeningen, constructie (bouw)tekeningen, detailberekeningen, funderingsadvies en inspectie.

Constructieadvies

Wij kunnen u voorzien van advies op het gebied van staal- en bouwconstructies. Hierbij kunnen wij u ondersteunen vanaf de ontwerpfase tot het uiteindelijke oplevering van het tekenwerk. Tijdens elke fase wordt er rekening gehouden met de wensen van de klant en wordt u voorzien van deskundig advies op het gebied van functionaliteit, duurzaamheid, materiaal en constructieve veiligheid. Tegelijkertijd wordt er ook gedacht aan de maakbaarheid en de kosten van uw constructie.

Constructieberekeningen

ACW geeft niet alleen constructieadvies, maar maakt ook de constructieberekeningen. Wanneer eenmaal duidelijk is hoe een constructie eruit gaat komen te zien, berekent ACW de juist dimensies voor uw constructie.

Voor het rekenwerk wordt o.a. gebruik gemaakt van rekenprogramma TechnoSoft en Struct4u.
Het rekenwerk wordt met behulp van Autocad, Strucad en Tekla Structures gedaan.

Het is mogelijk om tekenbestanden (.ifc) in uw BIM model in te laden. Tevens is het mogelijk om het 3D model te bekijken door middel van Tekla BIMsight. 

Constructietekeningen

Wanneer het constructieadvies en de constructieberekeningen verder zijn uitgewerkt worden deze weergegeven op een technische tekening. Op deze tekening wordt weergegeven wat de maten zijn en hoe de bouw gerealiseerd kan worden. ACW is gespecialiseerd in het uitwerken van werkplaatstekeningen van staalconstructies.

Detailberekeningen

Wij leveren ook detailberekeningen. Deze berekeningen hebben betrekking op verbindingen en losse onderdelen van de constructie.

Inspectie

Inspectie, toezicht en controle op de bouwplaats behoren ook tot de activiteiten van het advies- en constructiebureau ACW. Wanneer bestaande panden tekenen vertonen van bijvoorbeeld doorbuiging of andere gebreken van een slechte constructie, kan ACW een inspectie uitvoeren en u voorzien van constructieadvies en constructieberekeningen om constructieherstel te kunnen uitvoeren.

Bovengenoemde werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van een relatief groot aantal opdrachtgevers, waaronder architectenbureaus, aannemersbedrijven woningbouwverenigingen, industriële bedrijven en diverse particuliere opdrachtgevers.